La patronal de les televisions privades ha anunciat que denunciarà TVE i la FORTA per encarir els drets de retransmissió de la Lliga de Campions de futbol al “sobrelicitar” en la subhasta de la UEFA. Antena 3, Telecinco i La Sexta ja havien confirmat que també licitarien per aquesta competició, els drets de la qual actualment estan a mans de les televisions públiques, que volen renovar-los.

Així, la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA), ha mostrat la intenció de denunciar les públiques davant les autoritats competents, perquè hi ha televisions privades que estan licitant per retransmetre aquest esdeveniment esportiu “amb els seus propis recursos i per oferir els partits sense cap cost per als contribuents i les arques públiques”.

En un comunicat, la UTECA assegura que TVE i les autonòmiques ofereixen fins a 70 milions d’euros l’any per adquirir els drets de grans esdeveniments esportius, “incomplint olímpicament la llei que les impedeix realitzar aquestes pràctiques quan els operadors privats concursen també pels mateixos drets per emetre’ls gratuïtament”.

Segons les televisions privades, el servei públic al que estan obligades TVE i les autonòmiques consisteix en oferir els continguts d’interès general que no ofereixen les privades, però “mai el de sobrelicitar per arrabassar-los-hi deslleialment a aquestes i carregar el seu cost al contribuent”.

“Fa poques setmanes el Govern va haver d’arbitrar mesures extraordinàries per evitar que TVE tanqués amb dèficit l’exercici 2010, i ara la pròpia cadena, en aliança amb les demés televisions públiques, és capaç de gastar-se una xifra equivalent a aquest teòric dèficit per emetre el mateix que estan disposades a emetre les televisions privades”, denuncia el comunicat.

Per a la UTECA, “comença a ser inquietant que els mateixos polítics i caps de Govern d’Espanya i de les comunitats autònomes que pregonen austeritat i adopten duríssimes mesures d’estalvi que suposen molt sacrifici a milions d’espanyols, estigui de braços creuats davant aquestes pràctiques de les televisions públiques i no les impedeixin”, asseguren abans de reblar-ho: “És un insult als ciutadans”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram